Kattungarna 15 dagar

15 dagar gamla

Nu har småkissarna börjat springa runt i sovrummet och Yandi är inte orolig utan hon litar på att dom klarar sig bra. Dom har blivit kompisar med trillingarna (dom äldre kattungarna) och fått träffa hundarna flera gånger utan någon som helst dramatik. Man ser verkligen deras olika personligheter nu också. Ludde och Fredrik, dom största killarna, jamar hela tiden för att komma upp från lådan och far runt överallt medan Yrrol, Ylva och Alva är lite mer försiktiga.

 

Fredrik petar Yrrol i munnen

 

Alva smakar på kattsand

 

Ludde tar det lugnt

 

Yrrol och Geisha

 

Fredrik

 

Ylva utforskar sängen


Vargar

Jag är riktigt nöjd och glad över beslutet om att det inte blir någon vargjakt i Sverige detta år. Det beslutet, tillsammans med att den tillfälliga gränsen på 210 individer har tagits bort, känns mycket vettigt.

 

 

Vacker och ganska sömnig varg på Lycksele djurpark, augusti 2011


Our planet - our life


Katterna

Här kommer en update om katterna. Kattungarna har blivit 16 dagar gamla och har växt så himla mycket. Nu har det också kommit tre nykomlingar, som är ungefär 8 veckor gamla kattungar som vi tog hand om eftersom de var under hot av avlivning. Det är två tjejer och en kille och dom är helt underbara!

 

Här har vi Pasita, döpt efter Paasah av uppenbara anledningar

 

Pasita och sötaste killen Ilo

 

Ilo och syrran Tuva

 

Bilder på småkattungarna kommer i morgon!

 


Fredagen den 12'e - Sorgens dag

Jag hatar trafiken. Jag hatar det här patetiska, falska samhället och alla dess påhitt, just nu mest av allt trafiken. Ska det göra oss lyckligare att vi kan rusa fram i höga farter sittandes i gummidäcksprydda plåtlådor? Är det så viktigt att vi hela tiden ska kunna stressa runt hit och dit, fram och tillbaka att det är värt konsekvenserna? Det tycker jag verkligen inte, speciellt inte nu när jag blivit drabbad av den värsta av dessa konsevenser. Jag har förlorat någon jag älskade, på grund av trafiken. Någon körde över och dödade min kära Alf, den katt som var allra närmast mitt hjärta. Det är han förstås fortfarande, men nu är han borta. I går satt han här på altanen, högljutt jamande för att locka till sig alla så att han stolt kunde visa den stora sorken han hade fångat. Idag är han död. Jag kommer aldrig mer få stryka hans dunlika, fina, vita päls. Jag kommer aldrig mer få se hans busiga, underbart söta blick möta min. Jag kommer aldrig mer få höra hans röst eller se honom sitta och dricka ur kranen. Aldrig mer...

Det finns alltför många människor som inte förstår hur mycket man kan älska ett djur och dessa människor kommer aldrig att förstå hur jag känner just nu. Såna människor kommer jag aldrig vilja ha något att göra med. Men samtidigt finns det många som förstår och som har varit med om samma hemska händelse. Jag önskar att ingen skulle behöva vara med om det. Det är nog illa med alla vilda djur som får sätta livet till i trafiken varje dag. Sedan när det gäller ett tamdjur så har det ju skänkt så mycket kärlek och glädje till sin familj och lämnar ett sådant oändligt tomrum efter sig...

Det finns också människor som skulle göra mig vansinnig genom att klaga på mig och tycka att jag får skylla mig själv att jag lät honom vara ute och därmed riskerade detta. Jag var mycket medveten om att risken fanns, men vilken djurmänniska som helst skulle ha sett vilken skillnad i livskvalitet det var när Alf fick vara ute. Han älskade varje minut av det och kunde inte få nog av att vara ute. Ändå fick han lov att vara inne största delen av tiden och ute då det var som minst trafik, just för att minimera risken för att det här skulle hända. Jag valde att låta honom leva det liv som gjorde honom lyckligast. Jag skulle bara ha flyttat från den här jävla vägen för länge sedan.

Jag önskar att vi människor hade "utvecklats" i någon annan riktning, eller att vi verkligen hade utvecklats, kanske man kan säga. Då kanske vi hade värderat andra saker än blixtsnabb förflyttning och ständigt runtresande. Då hade vi kanske lagt ett större värde vid livet. Så att de underbara, oskyldiga djuren här på Jorden i alla fall kunde gå trygga från risken att bli krossad av en ful jävla plåtformation med ännu en stressad stackare vid ratten....

Yandis ungar

En dag gamla

Yandi fick sina ungar på natten mellan måndag och tisdag, så man kan säga att deras födelsedag är den 2 augusti. Det blev 3 pojkar och 3 flickor. Alla har ganska lång päls. En av pojkarna är creme med mycket vitt, en är creme/vit-randig och en är mer röd/vit-randig. Alla flickorna är trefärgade. En är fläckig med rödrandigt, vitt och svart, en är svart/silver-randig med mycket vitt i ansiktet och några cremefärgade partier och en är svart med lite ljusa ränder, cremerandiga partier och grå mask i ansiktet. Riktigt speciella färger alltså. Födseln gick bara bra och dom äter och sover, sover och äter. Första dagen vägde de små mellan 102 och 115 gram. Lilla mamman Yandi skötte det hela jättebra och hon mår prima.

 

Yandi med sina små

 

Här ser vi cremerandig pojke, fläckig flicka och två mörka flickor

 

Två dagar gamla

Ungarna fortsätter med att äta och sova samt växa så det knakar. Från första till andra dagen har de gått upp mellan 5 och 15 gram, de flesta 10 gram. Den största, den rödrandiga killen kallad Fredrik, väger nu 130 gram.

 

Hela högen sover, alltid tätt intill eller ovanpå varandra


Finaste Yandi med sina hungriga, underbara små bebisar

 

Tre dagar gamla

Ätandet fortsätter, liksom viktökningen. Nu har ungarna ökat mellan 20 och 35 gram från första dagen. Fredrik är fortfarande störst, 150 gram tung. De kryper runt mer och har blivit lite besvärliga att väga då de inte gillar att ligga stilla i vågskålen. Sötare än sötast allihopa.

 

Creme/vit pojke kallad Ludde sover gott på mammas ben

 

Yandi, Ylva och Fredrik

 

Fyra dagar gamla


Ludde sussar, igen

 

Här ser vi en sovande Ludde och ansiktena på Ylva och Yrrol


Sex dagar gamla

Nu har ungarna gått upp mellan 67 och 87 gram. Fredrik är fortfarande störst, 202 gram. De kryper runt mycket mer i lådan och låter mer också. Yrrol och Ylva är lugnast att hantera. Fredrik är en liten tok.

 

Yrrol sover gott

 

Hela gänget, Fredrik blir tvättad

 

Ludde är duktig på att jama


 

TO BE CONTINUED...



Till sida #1



Lyssna på Midnite & Groundation