Införskaffningar

Insåg nyss att det bara är 12 dagar tills jag ska åka!

Det viktigaste är redan införskaffat; resan till och från Borneo, inrikesresor inom Sverige tur och retur, en av inrikesresorna på Borneo, pass, vaccinationer (en gång kvar), malariatabletter m.m.

Sen är det ju alltid småsaker som ska fixas. Till exempel är skalet till min mobiltelefon trasigt och det kanske inte är så bra när det är nästan 100% luftfuktighet där borta, så jag har beställt ett nytt skal idag. Beställde ett designskal, både för att få lite variation och för att det var ljust så att mobilen inte blir så kokhet om den är i solen ett tag. Jag tycker det var riktigt sött skal till telefonen.



Sen blev det också ett PVC-fodral med tanke på luftfuktigheten.



Sist men inte minst insåg jag att jag måste ha en ny mp3-spelare, eftersom min har förlorat sin batterilucka och det är nog inte bra, än en gång på grund av luftfuktigheten. Ska se vad jag ska ha för någon. Den jag har nu är en Creative med 1 gb minne och jag tycker det räcker med 2 gb så det blir nog en Creative igen med 2 gb. Eller så blir det en iPod som en kompis har till salu just nu, får se...



Ojoj, vad trött jag är. Ont i halsen också. Måste vila.

Seeya later

Soffa

Har nu legat på samma ställe i stort sett i 2 dagar. Hundarna har legat med mig och värmt mina fötter. Katterna har som tur är varit ganska lugna och inte sprungit runt som galningar så jag har faktiskt kunnt sova ganska bra.

Mår lite bättre idag, men jag skulle aldrig orka mig ut och än mindre köra till Umeå och skriva tenta. Hemska tanke,  Hade ju varit skönt att få den bortgjord före resan, men å andra sidan så kommer jag lära mig massor under resan så det blir lättare att klara tentan. Försöker se det hela så positivt som möjligt :)

Det mest positiva är ju ändå att jag blev sjuk nu och inte om 2 veckor då jag ska åka!

Nu orkar jag inte skriva mer, ser dubbelt. Blaeh.



Musikbollen

Nu har jag bytt musik i bollen. Genren är nu istället reggae. Midnite är nog roots reggae och Groundation har en liten touch av jazz också.

Låtarna är:
Midnite - Drifters
Midnite - Propaganda
Groundation - Babylon Rule Dem
Groundation - Undivided
Groundation - Silver Tongue Show
Groundaton - Jah Jah Know

Djurkalender 2008

Ciao. Sjuk som tusan fortfarande. Känns ändå lite bättre nu efter lite smärtstillande medicin. Tänkte  lägga ut lite bilder på mina favoritdjur som jag tagit senaste året.



Jag och Aliyah i januari


Whippa i februari


Gizmo & Aliyah i mars


Acce & Alf i april


Aliyah i maj


Aliyah i juni


Paasah i juli


Mimmi i augusti


Aliyah (och Gizmo) i september


Gizmo i oktober


Bianca i november


Alf i december

Long nights

Jag blev sjuk. Pang bom. I går kväll började det med en kittlande känsla i lungorna och sen har natten varit hemsk. Lungorna har blivit tyngre och tyngre och hostan har blivit påtaglig. Kunde knappt sova för jag frös så mycket trots kläder och täcke. Vaknade också upp med världens värk i huvud, bihålor, rygg och mage. Nu smakar det blod när jag hostar. Fan, fan, fan.

Pojken har haft en ännu värre natt tror jag. Han svettades så mycket så sängen blev helt plaskblöt.

Usch och fy, detta var allt annat än välkommet...

Eddie Vedder - Long Nights



Nu!

Nu ser bloggen ut som den ska igen. Satisfying!

Vaken

Jag är vaken fortfarande. Tragiskt men sant. Inte är anledningen att jag har pluggat heller. Har haft lite problem...

Bestämde mig för att en gång för alla få internet att funka på både pojkens stationära dator och min laptop. Jag har nog sammanlagt ägnat 10 timmar åt det - jag skojar inte. Tre gånger har jag antagit utmaningen. Den här gången lyckades jag tillslut. Fråga mig inte hur jag gjorde. Tyckte jag hade gjort ALLT som gick att göra, men tydligen fanns det nån liten grej som fattades och som jag tillslut fick till.

Sen trodde jag att jag hade sabbat bloggen, för den blev helt fucked up precis när jag hade varit och fipplat i design-inställningarna. Hade lite ångest över det ett tag, försökte ordna tillbaka det jag trodde jag hade ställt till med, slet mitt hår... ingenting fungerade. Sedan kom jag på att det kanske är nått "universellt" så då gick jag in på en av de mest populära bloggarna - nämligen Kenza's - för att kolla om den också var retarderad. Till min stora lättnad var den det, så då ligger problemet inte i mina händer, utan i händerna på de stackare som arbetar med hela blogg.se antar jag.

Ett sista problem, som är det enda som inte är löst nu, är att min älskling är sjuk. Jag tror han har influensa. Han hostar och har feber och frossa. Jag börjar känna att mina lungor känns konstiga så jag antar att jag kommer få genomlida samma helvete. Borde verkligen sova nu så kroppen får vila sig en stund.

Är i alla fall nöjd med internetlösningen och att det inte var jag själv som sabbat min blogg!

God.... morgon och sov gott?

Lost & found

Hey hello. Bytte bakgrundsbild nyss. Variation förnöjer. Bilden är tagen vid vindelälven.

Vad händer i mitt liv just nu då? Jaa, jag försöker plugga för tentan i tropisk ekologi som är på lördag (det är alltså egentligen i morgon eftersom det hunnit bli fredag nu, baaah) men det går inte så bra. Har så mycket i tankarna. Resefeber!

Alla djur har flyttat hit till lägenheten nu och det går jättebra. Det är alltså två hundar och tre katter här nu. Katterna kommer bättre överens här än vad de gör i huset konstigt nog. Har ingen aning varför det är så...

I morgon ska jag i alla fall plugga för fulla muggar. Idag hade jag lite fullt upp med att sälja två ormar. Det känns bra att de är sålda. Saknar dem lite men betalningen satt inte fel, den kommer finansiera en stor del av mitt leverne på Borneo. That is good.

Ne, nu ska jag gå till sängen. zZzzZzz...

Zeitgeist

Har sett Zeitgeist ikväll. Den är... jag finner inte något passande ord. Se den. Den finns att ladda ner och så finns på Google Video och på YouTube. Två geniala komiker är med med sina citat; Bill Hicks och George Carlin.



Snöskottning

Skotta snö är bra motion.


Till sida #1



Lyssna på Midnite & Groundation